Waterdrager

6WaterdragerTeksten: Omer Gielliet
Foto’s en samenstelling: Ton Bakker

In het najaar van 2016 zijn Omer Gielliet en Ton Bakker met de voorbereidingen van Waterdrager begonnen. In talloze gesprekken maakte de Breskense pastoor, schrijver en kunstenaar zijn wensen over de inhoud duidelijk. Veelvuldig reikte hij hierbij teksten aan of verwees hij de samensteller naar bijdragen die voor hem belangrijk waren om geplaatst te worden. Omer liet weten dat het zijn allerlaatste boek zou worden. Enthousiast keek hij naar de drukproef uit. Deze heeft hij echter niet meer gezien, want op 7 mei 2017, de dag dat Ton Bakker met hem afgesproken had om de drukproef door te nemen, is Omer gestorven. Hij is 91 jaar geworden. Op 12 mei vond zijn afscheidsdienst plaats in de H. Barbarakerk te Breskens. Op zijn uitdrukkelijk verzoek was de drukproef van dit boek in de kist bijgesloten. Voor zijn bidprentje had Omer het volgende gedicht geschreven:

Allemaal mazen door een groot net
Een maasje alleen kan niks bereiken
Alleen samen met anderen
Door de wereld verbonden
Dit was allemaal zo wonderlijk
Het was soms bijna niet te geloven
Dank jullie wel voor alles

Formaat 170 x 240mm
Inhoud 128 pagina’s
Uitgave Drukkerij Durenkamp, 2017
ISBN: 978-94-91528-22-4
NUR: 300
Prijs € 17,50

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.