AAAhn dek

3Aaahn-dek

10 jaar vrouwenvoetbal VV Ijzendijke

De Tiekevrouwen, wie kent ze niet? In 2007 begonnen ze onder de vlag van VV IJzendijke te voetballen. Van begin af aan werden aansprekende resultaten gehaald. In tien jaar tijd maar liefst vier kampioenschappen, een promotie via de nacompetitie, twee bekerfinales en bijna duizend (998) competitietreffers. In deze periode klom de ploeg vanuit de onderste regionen van het vrouwenvoetbal – de vijfde klas – op en nestelde zich kort onder de landelijke top in de hoofdklas. Welke andere ploeg doet ze dit na?
In tien seizoenen tijd hebben de Tiekevrouwen in hun befaamde taxibus het hele land doorkruist om in vrijwel elke provincie een wedstrijd te gaan spelen. Naar het uiterste noorden van het land werd op zaterdagmorgen vroeg vertrokken en was het vaak net voor of na middernacht dat het gezelschap weer terugkeerde. Je moet wat voor je sport over hebben en dat laatste hebben de Tiekevrouwen zeker!
Wat is het geheim van de Tiekevrouwen? Eigenlijk is dat er helemaal niet. Een ideale bundeling van talent, mentaliteit, karakter, enthousiasme, sportieve ambitie, vertrouwen en vriendschap hebben tot deze successen geleid. Naast voetballen was er altijd ruimte voor andere activiteiten waar – voor zover mogelijk – door iedereen aan werd deelgenomen: etentjes, spelavonden, concerten, carnaval, sinterklaasavond, een weekendje Ardennen, een uitgebreide derde helft, noem maar op. Deze extra activiteiten zorgden ervoor dat de onderlinge band hecht is, waardoor in het veld de bereidheid om voor elkaar een stapje extra te doen alleen maar groter werd.
Dit boek geeft een terugblik op tien seizoenen vrouwenvoetbal in IJzendijke, waarbij alle hoogtepunten, spaarzame dieptepunten, anekdotes, cijfers en andere wetenswaardigheden aan de orde komen, een en ander geïllustreerd met vele foto’s.

Formaat 225 x 225 mm
Inhoud 168 pagina’s
Uitgave Drukkerij Durenkamp, Aardenburg, 2017
Prijs € 15,00

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.