Van Bresjes

2Van-Bresjes

Wilma Valk – Reggie Corijn – Frans Meijaard

Een van de rubrieken in het populaire dorpsblad Op Bresjes was achttien jaar lang ‘Oude beelden’. Elke veertien dagen stond er een foto uit het verleden van de vissersplaats groot afgedrukt. De begeleidende tekst zorgde voor de nodige informatie. Vaak werd deze na verschijning nog eens aangevuld met weetjes van lezers, die ook hun best deden om namen van personen door te geven.
Voor veel Bressiaanders was deze rubriek een mooie gelegenheid om zelf eens op zolder te zoeken naar oude dozen met foto’s van hun woonplaats. Deze werden dan uitgeleend aan de redactie van Op Bresjes en voorzien van informatie. Zo werden in meer dan achttien jaargangen maar liefst 456 oude foto’s van Breskens geplaatst. Op verzoek van veel inwoners is een deel van deze foto’s nu gebundeld in een boek. Samen geven ze een goed beeld van het Bresjes van weleer.

Formaat 240 x 220 mm
Inhoud 96 pagina’s
Uitgave Stichting Op Bresjes
Prijs € 15,00

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.