TIEKE

cover tieke

Auteur Frans Meijaard
Fotografie diversen

Voetbalvereniging IJzendijke bestaat honderd jaar. Op 26 maart 1918 werd de vereniging opgericht en is daarmee de oudste voetbalvereniging van Zeeuws-Vlaanderen. In dit boek komen (oud-)voetballers, -bestuurders en supporters aan het woord. Meer dan honderdvijftig foto’s
illustreren hun verhalen en anekdotes die een goed beeld geven over de geschiedenis van
VV IJzendijke, een club die in 2018 nog steeds staat als een huis.

Tieke, zoals de naam van de voetbalvereniging in de volksmond is, heeft bij veel IJzendijkenaren een speciaal plaatsje in hun hart. Ze praten er graag over, zoeken elkaar op in de kantine, staan langs het veld en geven commentaar op de prestaties van de voetballers zoals overal het geval is. Voor velen is het vooral ontspanning, samen met anderen lol maken, naar een potje voetbal
kijken en erover praten, daar gaat het om. Regelmatig zullen ze oude verhalen ophalen over de successen van de afgelopen jaren of het verre verleden. Voetballers en clubmensen als Louwtje Geus, Maurice de Rocker, Arnold van Hijfte, Henk Zwinderman, Willy Dusarduijn, Jan van de Sande, Han van Opdorp, Herman Wijffels, Arnold Corijn, Fred Mollet, Jan de Wolf, Rudi Veraart, Ronny van Poucke, Eddij Porreij, Frank Neve, Adri van Hanegem, Maud Kuijpers en Rosanne Lammers zullen ongetwijfeld wel eens onderwerp van gesprek zijn, maar het zijn slechts enkele namen uit de historie van VV IJzendijke.

Formaat 21 x 29,7 cm
Inhoud 128 pagina’s
Uitgave VV IJzendijke
Prijs 22,-

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.