Schorersgraf

Auteur: Ronald Buijsse

Het beschrijven van de rijke geschiedenis van het gebied rondom Schorersgraf, met het graf van
Willem Schorer en de naastgelegen boerderij, heeft geleid tot een beschrijving in drie delen.
Het eerste deel gaat over 100 jaar geschiedenis van de boerderij met de families Dellaert en Buijsse, en de bouwers, de familie de Jaeger. Deel twee gaat over 1000 jaar geschiedenis van het gebied en deel drie over 500 jaar geschiedenis van betrokken families, waaronder de families Laurijn, Paspoort en Schorer.
In dit gebied lag ooit Oud-IJzendijke, is een leger van 30.000 manschappen geland, heeft eb en vloed ruim 350 jaar schepen laten varen maar ook klei afgezet en hebben vervolgens vele generaties een bestaan opgebouwd. Met soms verrassende verbindingen, naar mensen in Vlaanderen en Walcheren, maar ook naar Zuid- en Noord-Amerika. Met een centrale rol voor Willem Schorer, wiens familie al sinds 1619 verbonden is met de streek, voordat hij zichzelf vanaf 1740 als jurist en landeigenaar gaat inzetten voor deze streek. Met nog meer inpolderingen als resultaat. De geschiedenis van Schorersgraf is een schets van de geschiedenis van Vlaanderen en Zeeland, met voortdurende ambities, strijd en innovaties. Aangevuld met boeiende verhalen en beelden over de aan deze locatie verbonden gebeurtenissen en mensen.
Schorersgraf, een bijzondere locatie met veel bijzondere verbindingen.

Formaat: 210 x 280 mm
Volume: 160 pagina’s
Uitgave en ©: Ronald Buijsse
Grafische verzorging: Drukkerij Durenkamp

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.